Succesul Stă În Clienții Existenți - Fidelizarea Clienților

Vânzarea Către un Client Actual

În business nu te interesează să vinzi o singură dată cuiva. Sunt puține companii care fac asta și care au succes. În general, majoritatea venitului anual pe care îl generezi provine din vânzarea către clienți existenți. Pentru o creștere susținută a companiei, fidelizarea este cuvantul cheie; iar daca reușești să devii un expert în fidelizare, atunci vei avea la îndemână toate resursele pentru a te dezvolta.

Trucul constă în modul în care obții fidelitatea clienților tăi; deoarece, la fel ca multe aspecte din viețile noastre, nu există o formulă magică pe care să o aplici de fiecare dată cu succes. Există însă idei pe care le poți aplica pentru a crește șansa succesului. Astfel că, te invităm să parcurgi articolul de față ca să afli care sunt aceste idei.Dacă preferi formatul video, atunci avem și un videoclip pregătit pentru tine:

Reticența Față De Noutate

Am mai discutat despre acest aspect și într-un articol de blog anterior: oamenii sunt din firea lor reticenți față de ceea ce este nou. În engleză, termenul care exprimă asta cel mai bine se numește Status Quo. 

În mințile noastre, noutatea înseamna ceva nesigur; ceva despre care nu cunoaștem nimic și pentru care trebuie să consumăm energie pentru a o înțelege.Acest lucru se aplică și serviciilor sau produselor noi. În general, oamenii preferă să folosească ceea ce au la îndemână și ceea ce știu că „sigur funcționează”. Când discuți cu un client nou, acest aspect poate reprezenta o reală piedică, iar tu trebuie să îți dai seama, uneori chiar pe moment, ce poți să faci ca să obții vânzarea. Dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect, atunci dă click aici.

Până acum ți-am spus câteva lucruri despre reticența fată de noutate. Dacă te întrebi cum te ajută acest lucru, atunci, gândește-te ce reprezintă produsul sau serviciul tău pentru un client actual, pe care dorești să îl fidelizezi.

În acest moment, clientul în cauză a învățat să folosească soluția ta. Produsul sau serviciul tău este cel mai la îndemână lucru pentru clientul respectiv. Asta înseamnă că ai un avantaj, iar clientul va fi reticent să încerce ceva nou, daca șite că ce ai tu funcționeaza.

În acest punct contează mult ceea ce vei face tu și compania ta pentru a crea o experiență bună de utilizare a lucrului pe care îl vindeți. Altfel avantajul nu ar mai conta.Ca agent de vânzări, trebuie să menții o legătură strânsă cu clientul până la terminarea contractului sau a ciclului de viață a produsului.

Cea Mai Sigură Opțiune

La un moment dat, contractul pe care l-ai semnat cu un client se va termina. Sau produsul pe care l-ai vândut nu va mai funcționa. Nimic nu poate rezista la nesfârșit. În acel moment, clientul tău va avea o alegere de făcut: să continue să cumpere de la tine sau să încerce o altă companie.

Cu puțin timp înainte de încetarea contractului, vor exista mai multe oportunități de a discuta cu un client pentru a resemna. Aici vei avea două opțiuni: să îl convingi să semneze din nou cu tine; sau să cumpere mai mult de la tine.

Prima opțiune va avea loc dacă clientul nu a fost fidelizat până acum prin utilizarea efectivă a produsului sau a serviciului tău.A doua opțiune va avea loc dacă deja știi că acel client  urmează sa cumpere din nou de la tine.

Acum știm care sunt obiectivele; însă cum ajungem să le atingem?

Este simplu! Deoarece, indiferent de situație, trebuie să îl convingi pe omul din fața ta că tu ești cea mai sigură opțiune. Ca să faci asta, încearcă să pui accent pe experiența pe care a avut-o în timpul utilizării.

Iată o listă cu argumente prin care îl poți convinge de siguranța pe care o are cu compania ta:

  • În majoritatea discuțiilor mi-ați confirmat că, de când ați semnat cu noi, compania dumneavoastră este cu  X% mai eficientă. Imaginați-vă cum va evolua compania, dacă veti continua în felul acesta.
  • Cu noi, nu ați întâmpinat niciodată erori în sistem.
  • Când a apărut o eroare, am soluționat-o cu promptitudine maximă.
  • Echipa tehnică v-a stat întotdeauna la dispoziție atunci când ați avut nevoie de suport.

Ca să faci toate aceste lucruri, trebuie să reușești să îți planifici o strategie clară înainte de a începe discuțiile cu clientul tău actual. Pentru a pune la punct o strategie, vei avea nevoie de toate informațiile despre clientul tău.

Zimplu CRM te poate ajuta cu acest lucru. Dacă vrei să ai la îndemână toate datele despre clienții tăi și istoricul colaborării pe o platformă simplu de folosit; atunci dă click aici pentru a beneficia de toate avantajele sistemului Zimplu CRM, gratuit, timp de o lună.

Concluzie - Ce am aflat?

În cadrul acestui articol am aflat despre:

  • Importanța fidelizării pentru creșterea companiei
  • Felul în care reticența față de noutate reprezintă un avantaj pentru noi, atunci când încercăm să vindem mai mult unui client actual.
  • Ce argumente putem folosi pentru a convinge pe cineva că noi suntem cea mai sigură opțiune.