Care este Functionalitatea Rapoartelor de Vanzari din Sistemul CRM?

Monitorizarea vanzarilor si a echipei de vanzari din cadrul companiei dumneavoastra reprezinta o etapa in functie de care veti sti ce aspecte sa imbunatatiti pentru a creste vanzarile si pentru a avea o rata de retentie mai mare a clientilor. Dar la fel ca oricare alta activitate pe care o desfasurati, o astfel de etapa necesita investirea timpului si a resurselor umane. Ganditi-va: cat timp ati alocat ultima data realizarii rapoartelor de vanzari?

Daca ar fi sa privim lucrurile din perspectiva sistemului CRM, mai jos sunt prezentate printre cele mai importante avantaje ale generarii rapoartelor prin intermediul acestui sistem:

1. Aveti o privire de ansamblu in timp real asupra vanzarilor pentru fiecare angajat

Cand vorbim de generarea rapoartelor de vanzari, automat ne gandim la setul de activitati desfasurate de fiecare membru din cadrul echipei si la rezultatele obtinute de pe seama acestora.

Pentru a sti ce set de activitati se pliaza clientilor dumneavoastra si sa stiti cum sa va adaptati in functie de momentul vanzarii si profilul clientului, trebuie sa urmariti in timp real fiecare etapa a procesului de vanzari.

Cum puteti face acest lucru?

Pe baza sistemul CRM veti urmari procesul de vanzari in timp real, astfel vedeti stadiul fiecarui client si al fiecarui reprezentant de vanzari.

Sa presupunem ca vreti sa aflati numarul de clienti castigati de un reprezentant intr-o perioada stabilita. Pe baza rapoartelor generate, in functie de informatiile selectate, aveti o evindenta a numarului de clienti si care este valoare adusa de fiecare reprezentant.

Mai mult de atat, pe seama bazei de date a potentialilor clienti puteti vedea care este raportul intre Clientii castigati si cei pierduti.

2. Puteti compara vanzarile din diferite perioade

Cum urmariti ciclul vanzarilor si cum comparati rezultatele din perioade diferite de timp?

Ramanand la discutia despre clientii castigati si pierduti, veti identifica tacticile folosite in perioade diferite care au adus rezultate pozitive si care au contribuit la creste ratei de retentie a clientilor.

Pe baza compararii diferitor perioade de vanzari, urmariti ciclul vanzarilor si care luni din cadrul unui an aduc cel mai mare profit. Astfel, veti sti ce strategii sa adoptati pentru fiecare perioada, fie ca este vorba de o perioada profitabila sau una de stagnare.

3. Sistemele CRM va ofera posibilitatea sa alegeti tipul raportului de vanzari

Care tip de raport se pliaza cel mai bine activitatilor desfasurate de echipa dumneavoastra? Rapoartele generate in cadrul sistemului CRM sunt diversificate si va ofera flexibilitate in interpretarea si generarea acestora.

  • Raport tabular: in cazul in care vindeti mai multe tipuri de produse, prin intermediul acestui raport veti avea o vizibilitate clara a fiecarei etape de vanzari si ce produs a fost vandut.
  • Raport tip pivot: in cadrul raportului pivot veti putea adauga si o valoare, fie ca este vorba de incasari sau vanzarile pe fiecare reprezentant sau dintr-o anumita perioada. Puteti obtineti rapoarte pentru fiecare produs in parte sau pentru reprezentantii de vanzari, in functie de datele pe care le introduceti dumneavoastra.
  • Raport tip grafic: in cadrul companiei noastre, tipul de raport grafic il folosim in situatiile in care vrem sa facem o comparatie a rezultatelor obtinute per agent de vanzari, per perioada sau produs/serviciu.

Rapoartele grafice sunt de tipul:

  • pie chart
  • liniar
  • bare

4. Rapoartele de vanzari sunt customizabile - puteti crea rapoarte pe baza oricaror informatii de care dispuneti

Cat de complexe sunt rapoartele pe care le generati? Reusiti sa surprindeti toate informatiile de care aveti nevoie in cadrul rapoartelor de vanzari in momentul de fata?

In cadrul departamentului de vanzari, pentru generarea rapoartelor in sistemul Zimplu CRM, puteti opta pentru orice tip de informatie pe care dorim sa il adaugam in raport, de la informatii legate de clienti, reprezentanti de vanzari, durata procesului la data finalizarii sau valoare pe client/reprezentant.

Veti avea o evidenta mai clara a vanzarilor, odata ce optati pentru generarea rapoartelor complexe, care sa cuprinda informatiile de care aveti nevoie.